Nazwa potrawy podobno pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. W tradycji rosyjskiej oznacza sos dodawany do potrawy. Francuzi uznają strognowa tylko z wołowiną, ale chyba dlatego, że nie próbowali z indykiem!
Nazwa potrawy podobno pochodzi od nazwiska rosyjskiego generała Aleksandra Grigorjewicza Stroganowa. W tradycji rosyjskiej oznacza sos dodawany do potrawy. Francuzi uznają strognowa tylko z wołowiną, ale chyba dlatego, że nie próbowali z indykiem!
Szaszłyki to klasyka grillowej tradycji, my proponujemy wzbogacić je warzywami. Szczególnie polecamy marynowaną cukinię.
Szaszłyki już są gotowe, podajmy do niej kolorową sałatę z kozim serem, melonem i grejpfrutem na liściach szpinaku i szczawiu.
Głównym składnikiem dania jest soczyste udo z indyka podane na świeżej sałacie. Ale to dodatki sprawiają, że sałatka wyjątkowo smakuje.
Tortilla dla kuchni meksykańskiej jest tym, czym foccaccia (ciasto będące podstawą pizzy) dla włoskiej. Tortillę można podawać na tak wiele różnych sposobów, że jedynym ograniczeniem jest własna wyobraźnia. My oczywiście proponujemy wersję z indykiem!
Chrupiąca ciabatta to płaska, prostokątna, duża bułka, wypiekana według tradycyjnej receptury. Klasyczne włoskie pieczywo w połączeniu z mięsem indyka to propozycja dla miłośników zdrowego odżywiania.
W naszej książce kucharskiej wyszukaj ulubiony przepis na podstawie kategorii lub stopnia trudności wykonania.
Smacznego !