Pomidorki koktajlowe myjemy i zanurzamy w rozgrzanym do 180 C oleju w rondelku lub frytkownicy. Po kilkunastu sekundach skórka zmięknie i odejdzie od miąższu. To dobry moment żeby je wyjąć. Polędwiczki układamy na rozgrzanym do maksimum grillu kontaktowym i zamykamy pokrywę. Po 5-6 minutach medaliony obracamy na drugą stronę i dodatkowo przyprawiamy kolorowym pieprzem. Ponownie zamykamy pokrywę i po chwili zarumienione medaliony są gotowe. Na grillu na miejscu mięsa układamy zielone szparagi i zamykamy pokrywę na kilka minut. Jajka sadzone smażymy na patelni. Dodajemy sól i doprawiamy pieprzem. Młode ziemniaczki myjemy, ale zostawiamy skórki. Kroimy na ćwiartki, wsypujemy do miseczki i dodajemy oliwę. Doprawiamy ziołami prowansalskimi, mieloną słodką czerwoną papryką, solą i pieprzem. Następnie smażymy w głębokim oleju rzepakowym w temperaturze 200-220 C w rondelku (głębokiej patelni, frytkownicy) aż staną się miękkie.