Kochamy Grillowanie

Burger grill party

Burgery Grill Party są zawsze gotowe na imprezę: mają idealny kształt i są nieźle doprawione…

składniki

  • 1 opakowanie Burger grill party
  • liście sałaty dębowej  (lub innej, lodowej, lolla bianco, lolla rosso)
  • 1 średnia biała cebula
  • 1 świeża czerwona papryka
  • 4 plastry sera edamskiego
  • 6-8 gałązek mikrogroszku wąsatego
  • 4 chrupiące bułki pszenno-żytnie


przepis

Mięso grillujemy na grillu węglowym lub stykowym przez około 10-12 minut aż do uzyskania ciemnobrązowego koloru. Na każdym kawałku kładziemy ser i podgrzewamy, aż zmięknie. Jednocześnie grillujemy pokrojone w krążki i lekko osolone cebule oraz kawałki papryki. Na przekrojoną bułkę układamy liście sałaty i mięso przykryte serem a następnie talarki grillowanej cebuli i paprykę. Gałązka mikrogroszku doda świeżości burgerowi.

jaki ser do burgera?

Polecamy edamski ale może być każdy ser, który nie jest za bardzo tłusty. Inaczej pod wpływem temperatury stopi się i zamiast kawałka sera będziemy mieli płynny sos serowy!

Wykorzystane produkty:
Zobacz też inne pyszności: