Mięso z Uda indyka Sous Vide przygotowujemy w piekarniku, podgrzewając przekłuty woreczek przez pól godziny w temperaturze 180 C. Po wyjęciu z woreczka mięso pozostawiamy do przestygnięcia i mierzwimy widelcem. Limonki parzymy gorącą wodą z czajnika, kroimy na kawałki. Z awokado, po obraniu ze skórki i przekrojeniu na pół, usuwamy pestkę. Miąższ kroimy na paski. Po obraniu melona i usunięciu łyżką gniazd nasiennych kroimy go w grubsza kostkę. Na głębokim talerzu lub miseczce układamy fragmenty liści sałaty Radicchio, świeże liście mięty, kilka oliwek, orzechy i kawałki melona oraz avocado. Na środku formujemy gniazdko z mierzwionego mięsa i dokładamy limonki jako dekorację. Całość polewamy dressingiem miodowo-musztardowym i ozdabiamy czarnymi oliwkami. Jajka gotujemy przez około 6-7 minut na półmiękko, czyli z płynnym żółtkiem. Podajemy je na osobnym talerzyku w towarzystwie nerek orzecha i przyprawiamy solą oraz pieprzem.