Mięso z Uda z indyka Sous Vide przygotowujemy w piekarniku, podgrzewając przekłuty woreczek przez pół godziny w temperaturze 180 C. Po wyjęciu z woreczka mięso pozostawiamy do przestygnięcia, a następnie mierzwimy widelcem. Dwie drobno posiekane cebule podsmażamy do zeszklenia. Zmniejszamy temperaturę i dokładamy pomidory pelati oraz kawałki zmierzwionego mięsa. Dolewamy trochę bulionu i doprowadzamy do wrzenia. Dokładamy jedną posiekaną papryczkę chili i zagęszczamy koncentratem pomidorowym. Ponownie doprowadzamy do wrzenia i odparowania, po czym dolewamy pół szklanki czerwonego wina i dalej podgrzewamy przez około 0,5h do scalenia smaków. W tym czasie odsączamy fasolę z zalewy własnej na durszlaku i dodajemy do mięsa. Mieszamy całość, doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy w półmisku dekorując gęstą, kwaśną śmietaną, niewielką papryczką chili lub krążkami papryczki jalapeno oraz liśćmi świeżej kolendry.